Seminarie: Nieuwe datum!
zaterdag 24 november 2018 van 14h tot 17h30 te Eksaarde

Yoga – Kom naar de yogalessen als je jezelf wenst te versterken

Het ontwikkelen van een geconcentreerde denk-capaciteit
Beweging en tegenbeweging, dynamiek en aantrekking

Hier nemen we een inhoud die we in de yoga het tweede en zesde chakra noemen. Bij het zesde chakra worden de inhouden of de gedachten heel goed verzameld zonder dat dit denken effectief opgespannen wordt. Dit is een vraag dat ons gedurende de namiddag kan begeleiden. Hoe vorm je nu een denken zonder dat deze gedachten gespannen zijn, zonder dat ze belastend zijn maar een vormende en zelfs creërende capaciteit bezitten.

Het ontwikkelen van een mentale rust waarbij je tegelijk met je denken een kracht kan ontwikkelen en dat je met dit denken kan scheppen? Het denken is hier niet meer bezorgd, gespannen, vreemd, chaotisch maar het bezit een kracht.

De bewegingen van het tweede chakra hebben heel specifieke kenmerken: ze zijn dynamisch en vloeiend, zijn dynamisch uitglijdend maar tegelijk aangetrokken naar het bekken toe. Verder heb je ook een heel specifiek kenmerk van beweging en tegenbeweging,  doch alle bewegingen zijn heel esthetisch en uitermate vloeiend.

Het lichaam voelt niet meer vreemd en vijandig aan maar heel nabij en je merkt dat je een vertrouwen tegenover het lichaam kan ontwikkelen. Er ontstaat een stabiliteit in het oprichten waarbij je je krachten goed kan verzamelen maar tegelijk heel rustig en klaar kan blijven. Voor mensen met een lichamelijke en mentale verzwakking zijn dit heel gunstige oefeningen!

Prijs: 35,00 euro – ter plaatse te betalen of per overschrijving op rekening: BE62 0682 1415 0361 met vermelding van ‘Seminarie 24 november 2018’

Inschrijven bij Philippe Gits: info@yogaschool.be – 0473/41 68 41

Plaats: Moervaartveer 2 te Eksaarde

 

zaterdag 8 december 2018 van 14h tot 17h30 te Eksaarde

Yoga – Kom naar de yogalessen als je jezelf wenst te versterken

Het vinden van klare, duidelijke maar vooral vrije beslissingen

Vastberadenheid is een kracht, het op een vrije wijze nemen van beslissingen drukt een intensieve zielskracht uit. Deze kracht ontstaat wanneer je op een gunstige wijze met verlangens, wensen en behoeften, begeertes tegenover de wereld en tegenover je lichaam kan omgaan.

Hoe beter je het onderscheid kan maken tussen de verlangens die vanuit het lichaam komen tegenover een klaarheid in het bewustzijn hoe beter en hoe klaarder en met meer vastberadenheid je een beslissing kan nemen.

Het adagio bij dit chakra is hier dan niet ‘ kiezen is verliezen’ maar wordt vanuit dit perspectief veeleer ‘ kiezen is winnen’!

Het nemen van een klare, duidelijke en onverschrokken beslissing betekent hier het winnen van klaarheid, stevigheid en kracht. De beslissingen dienen evenwel genomen te worden met een duidelijkere betekenis, er dient een gegronde reden, inhoud, zin aan de basis te liggen van de beslissingen. Een inhoud die niet komt vanuit een genotservaring maar vanuit een diepere wens en zinvolle betekenis.

Bij dit seminarie bekijken we enkele oefeningen vanuit dit gezichtspunt en leren dit tot uitdrukking te brengen.

Prijs: 35,00 euro – ter plaatse te betalen of per overschrijving op rekening: BE62 0682 1415 0361 met vermelding van ‘Seminarie 8 december 2018’

Inschrijven bij Philippe Gits: info@yogaschool.be – 0473/41 68 41

Plaats: Moervaartveer 2 te Eksaarde